Издава ги шеф кулинар
Снимка: Guliver / Getty
Анкета сред руски ученици, направена през ноември 2020 г. , определи предпочитанията им за сутрешна закуска и въобще за менюто.
Сред тях имаше пюре от грах, мюсли, и "сив омлет", риба, сладкиши, пържен черен дроб.
За да не определя детето омлета като „сив“ , може да научите няколко полезни трика как да е хем красив, хем максимално хранителен.
Той се приготвя бързо и е спасение както за сутрешната закуска, така и за вечерята.
Ето съветите на Александър Погодаев, шеф на ресторант Cook’kareku.
Той издава някои тънкостите в приготвянето на това бързо блюдо.
1. Млякото трябва да е с 3,5 до 6% мазнини. Колкото е по-маслено, толкова по-богат е вкусът. Може дори да се използва сметана с 33% мазнини.
2. Изберете яйца с наситено жълт до жълто-оранжев жълтък (това ще направи омлета по-привлекателен, а не "сив");
3. Използвайте умерено количество подправки;
4 . По добре е да сложите в тигана растително масло (с краве масло има голям риск да развалите деликатния вкус на омлета);
5. Добре е да прецедите през сито готовата омлетната маса, преди да я изсипете в тигана.
„Този хитър трик ще спести изненадата и ще сведе до минимум риска от попадане на парче черупка в готовото ястие. И, което е много важно, по този начин можете да наситите омлета с кислород. Това ще направи бърканите яйца по-пухкави и деликатни", обяснява той.
6. Използвайте тиган с тефлоново покритие. Така може леко да запържите омлета, а след това да продължите с плънката, като го сложите във фурната.
Полезните навици да се хапват полезни храни могат да помогнат на детето за този проблем.
Снимка: Shutterstock
Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар
Коментари